Håll dig motiverad när du tränar!

Jag blir så himla LYCKLIG, då jag får förfrågningar av mina läsare att skriva om ett visst ämne, för att hjälpa dem att utvecklas.

Att vara motiverad på gymmet och stanna där är något jag tycker alla Personliga tränare och gym instruktörer ska diskutera med deras klienter! Det är just motivationen som står i vägen mellan VINST och totalt FÖRLUST. Just därför har jag nu satt ihop en lista av 10 tips som ska hålla dig motiverad!

För dagbok!

Detta kanske verkar som ett nybörjar tips för det som har hållit med med kroppsbyggning under ett längre tag, men håll ut och låt mig förklara. Det är något alldeles speciellt att se svart på vitt hur du dag för dag ökar i vikt, höjer din vikt i alla övningar och gör en relativt snabbt ”scale” på gymmet!
Visst kan du göra som många ”gym-junkies” att hålla siffrorna i huvudet, men fortfarande sitta kvar på samma vikt. Det är något helt annan känsla att kunna se hur du förändras på papper, än att se det i spegeln. Så istället för att hålla en träningslogg med vikter och reps i ditt huvud för en logg på papper! DU kommer bli så bestämt när du ser dina vikter på pappret att du kommer jobba hårdare än förut för att uppnå dina mål!

Lyssna på musik!

Hur bra gym du än tränar på så kommer alltid din egen musik hjälpa dig att fokusera till det yttersta. Låt oss bemöta det med ett glatt leende, vare sig du tränar på Sats, såväl som de mindre kedjorna/privatgymmen kommer det aldrig spela låtar som gör dig motiverad att träna.

Det är något speciellt att lyssna på just DIN musik som gör dig mer motiverad! Vare sig det är Techno, hård rock, Trance, Jazz, eller någon annan genre som får dig motiverad.

Om du någonsin får chansen att träna själv på ett gym, ta då fan i med dig din Mp3, Iphone, Ipod, android or what so ever och lyssna på din musik! Du kommer vara så mycket mer motiverad och utföra ett bättre arbete!

Sätt upp ett slutdatum!

Detta är grymt bra för många, jag måste även säga att det har hjälpt mig många gånger. Sätt ett SLUTDATUM! Om du vet att någon gång vid ett visst datum måste du ha uppnått ditt mål. Är det att inte äta förens 17:00, förlora 3kg kroppsfett på två veckor eller bygga 3kg muskler på 6 månader så kommer det i alla fall hålla dig fokuserad.

Du borde dock komma ihåg att vara lite realistisk med dina mål och inte sätta de allt för högt. Även då jag förespråkar att du ska ha högre mål än vad du kan uppnå är det bara idiotiskt att sätta mål som:
– till nästa vecka ska jag bänka 110kg.
Medans du bara bänkar 80kg denna vecka.

Skaffa en partner!

Tränat själv under ett längre tag? Eller har du aldrig haft någon träningspartner över huvudtaget? Då kanske det är dags för dig att skaffa en träningspartner vid din sida. Försök hitta en gympartner som vill uppnå samma mål eller ännu högre mål än vad du själv vill uppnå.

Du väljer din kompiskrets såväl som din träningspartner. Väljer du en krets med folk som tar droger så är chansen mycket stor att du också börjar ta droger. Väljer du istället en krets där folk i din närhet strävar efter att uppnå ett stort mål i sitt liv kommer du förmodligen också börja kämpa och dras av dina kompisar såväl som du kommer dra dem.
 Men speciellt med en träningspartner kan du och han/hon börja pusha er själva hårdare. Ni kommer kunna köra till ”failure”, ni kommer kunna ge allt och lyfta tyngre och framförallt du kommer kunna ha roligare på gymmet.

Visualisera!

Din hjärna är ett väldigt, VÄLDIGT kraftfullt verktyg. Om du använder din hjärna och visualiserar hur du uppnår ett visst mål eller hur du utför något i ditt liv, så kommer du att lyckas.

Ta tid på dig, gå ut på en promenad var dag och TÄNK! Tro på dig själv även hur svårt ditt mål är att uppnå!

Var inte rädd att misslyckas!

Du kan inte alltid vinna och inte alltid vara bäst! Men var inte rädd att göra val i livet. Val som kommer ändra hela ditt levnadsätt, du kan inte vara paralyserad av rädslan du har för att misslyckas, för då kommer du aldrig kunna pusha dig själv! Du fortsätter att pusha dig själv eftersom du tror på dig och din vision. Du vet att det är rätt sak att göra och med detta kommer du skapa framgång!

Träningsgurun så mycket mer än bara en blogg!

Annonser
%d bloggare gillar detta: