Det är med kreatin…..

jag håller mig alert under dagen och mina träningspass fast jag kanske inte lyckades sova så bra dagen innan.. Folk som använder kreatin vet dennes effekt på musklerna. Inte bara att kreatin hjälper dig med det sista extra repsen utan kreatin hjälper gör dig även klarare i huvudet.  Detta har bevisats i en studie gjord av det brittiska universitetet Chichester!

Universitetet undersökte hur människan påverkas då den är trött med ett RNG test. RNG test är ett test då du ska trycka färgkombinationen som visades inför dig några sekunder innan. Testet verkar lätt och jag är säker att alla har testat det, men för den som är trött och haft en dålig sömn är detta test nästan omöjligt att utföra.

Innan testet hade hälften av gruppen fått ta del av 5g kreatin 4 gånger om dagen medans andra hälften hade fått ett placebo pulver (socker). Dagen då testet skulle utföras fick gruppen sitta uppe i 36 timmar innan de startade deras analysering. I diagrammet nedanför ser du hur ofta ”försökskaninerna” tryckte färgkoden rätt och du kan märka en stor skillnad mellan det som använde kreatin och inte!
Efter utförandet fick varje deltagare sätta sig ner och fylla i ett antal frågor, dessa frågor handlade mycket om hur trötta det kände sig och vad det tyckte om testet. Även här märkte man än stor skillnad på kreatin och icke kreatin användare. Det som använde sig av kreatin kände sig mycket piggare en de som inte använde sig av kreatin!
Så från undersökningen över så bevisas det hur kreatin hjälper dig med trötthet. Kreatin är ett pep piller för din hjärna och om du har stannat uppe alldeles för länge kan det hjälpa dig att känna dig mer alert och inte seg i huvudet.
Kreatin kommer inte heller skapa insulinspikar som många energidrycker gör. Exempel. Redbull och Burn!

Källa:
Psychopharmacology (Berl). 2006 Mar;185(1):93-103.

WINNERS NEVER QUIT! QUITTERS NEVER WIN! // Träningsgurun

Annonser
%d bloggare gillar detta: